Hai, sa vorbim despre…

A crede ca a-i spune partenerului tau de cuplu ”buna dimineata” si ”noapte buna”, e similar cu a comunica.

Indica din start cat de nestiutori si poate superficiali suntem, atunci cand vine vorba despre a comunica cu cel pe care uneori il numim iubit, sot, prieten, partener si alte adjective ce pot fi folosite.
In fond ce inseamna sa comunici? In termeni foarte simplisti am putea spune ceva de genul ”A vorbi cu cineva despre ceva”. Sa fie oare doar atat? Despre ce anume, are fiecare libertatea sa aleaga subiectul/tema ce il intereseaza cel mai mult.
Asadar poate fi despre: iubire, frumusete, teama, incredere, footbal, copii si lista poate continua.
Pare asa de simplu si totusi de unde vine dificultatea in a comunica in cuplu? Poate din nestiinta, poate nu a avut cine sa ne invete poate e ceva ce ne scapa si nu stim ce.
In actul comunicarii dintre cei doi este foarte important emotia transmisa. Putem vorbi cu usurinta despre vremea de afara, dar oare asta ne-a adus impreuna?. Cu siguranta nu! Stim ca impreuna ne-au adus sentimentele, emotiile, ceea ce am simtit si trait in perioada de indragostire. Probabil ca unii deja au gandit: vorbim de vremuri apuse, insa avem vesti bune, un cuplu poate exista si dupa aceasta perioada.
Conditia ca un cuplu sa reziste si dupa perioada de indragostire (care dureaza din ce ne spun specialistii doi ani cu plus si minus - fiecare cuplu cu particularitatea lui) e ca acesta sa construiasca relatia de prietenie, sa aiba obiective si pasiuni comune. Altfel sunt multe sanse ca cei doi sa ramana impreuna dintr-o inertie devenind colegi de apartament care isi spun ”buna ziua” si ”noapte buna”, impart niste cheltuieli, seara dupa o zi istovitoare la munca se aseaza unul la calculator, celalalt la televizor si cam atat.
Dar oare ce lipseste din ecuatie? Caldura si bucuria de a fi impreuna, undeva, candva s-a pierdut darul de a ne auzi si vedea unul pe altul, de a veda cat de frumosi suntem , cata nevoie avem de o imbratisare si o votba de alint. De cele mai multe ori cei doi nici nu observa ca asa stau lucrurile, considerand ca asa e firesc si normal sa traiasca un cuplu.
Cu adevarat ceea ce ne ofera bucurie si implinire sunt acele momente cand vorbim unul cu altul si simtim implicarea, prezenta, atentia, cu care suntem ascultati si ascultam.