Articole generale

Vorbeste-mi...te ascult!

Cum să fii fericit I

Se spune că… suntem născuți pentru a trăi în bucurie și fericire. Se pare că… pierdem aceste daruri, calități, potențialități lasându-ne prinși în iureșul vieții. Acum e unul dintre cele mai bune momente pentru a vă reaminti natura voastră profundă și reală.
În rândurile ce urmează găsiți idei care vă pot ajuta să reveniți la ceea ce sunteți cu adevărat în adâncul ființei voastre. O revenire la energia bucuriei și a fericirii absolut necesară, mai ales acum în aceste vremuri ce par să fie ca și nisipurile mișcătoare: călcăm dar nu știm încotro ne ducem, ne adaptăm din mers fără a ști cum va fi mâine, ne lipsește coerența și siguranța cu care eram familiarizați.
”A FI FERICIT” este o alegere, vă invit să descoperiți câțiva pași către Fericire.

”DECIDE-TE… ÎN FAVOAREA FERICIRII”

Fericirea nu este o chestiune de noroc. Mai presus de toate ea este o atitudine, un principiu de bază asupra căruia ai putere de decizie! Decide-te azi în mod conștient și activ pentru fericire. Alege să vezi jumătatea plină a paharului, nu pe cea goală. Hotărăște-te să dezvolți încrederea că lucrurile vor lua o întorsătură pozitivă. Decide să nu mai acorzi importanță oricărei supărări minore. De a lungul zilei amintește-ți mereu decizia adoptată și repetă în permanență: ”Aleg fericirea. Decid să fiu fericit!”

”NUMĂRĂ  BUCURIILE DIN BOABELE DE CAFEA”

Astăzi aprofundăm percepția asupra micilor momente de fericire cuprinse în activitaea de zi cu zi. Vom face acest lucru cu ajutorul boabelor de cafea, a căror aromă este de-a dreptul îmbietoare! Pune dimineața în buzunarul din stânga al pantalonilor sau al jachetei o mână plină de boabe de cafea, astfel încât aroma răspândită să îți  reamintească în permanență procesul la care te-ai angajat. De-a lungul zilei de fiecare dată când ceva frumos se întâmplă, mută un bob de cafea din buzunarul din stânga în cel din dreapta. Când seara se lasă, numără ”Boabele de Fericire” adunate și amintește-ți toate momentele frumoase de care ai avut parte în ziua respectivă!

” RÂSUL GENEREAZĂ FERICIRE”

Râsul este molipsitor, generează o stare de fericire și este sănătos: stimulează imunitatea, scade nivelul stresului și eliberează un cocktail de hormoni de fericire. Este un medicament excelent, gratuit și lipsit de efecte secundare. Exersează arta râsului. Zâmbește, râzi din toată inima, bucură-te și distrează-te de fiecare dată când ai ocazia! Chiar și atunci când te lovești de mici obstacole, nu uita că umorul e prezent atunci când alegi să râzi indiferent de situație!

”ADIO RUTINĂ, BINE AI VENIT FERICIRE!”

 Noile experiențe reprezintă o sursă de fericire. Părăsește astăzi în mod conștient cărarea bătătorită a activităților cotidiene și transformă lucrurile obișnuite în evenimente speciale. Trezește-te puțin mai devreme decât de obicei, ascultă un alt post de radio decât cel obișnuit, bea cafeaua și ceaiul fără zahăr (sau cu!), folosește un parfum nou, alege un alt traseu către locul de muncă față de cel de fiecare zi, ține telefonul la ureche cu mâna stângă (sau dreaptă!), încearcă un nou ”restaurant” etc. Fă mai des câte ceva nou: astăzi este ziua perfectă pentru a te rupe de rutina zilnică – vei fi uimit de rezultate!

”BUCURIA DE A…BUCURA PE ALTCINEVA”

Cu siguranță cunoști plăcutul sentiment de a putea face o bucurie unei alte persoane: bucuria persoanei respective este ea însăși o mulțumire, iar energia pozitivă resimțită ulterior face să merite tot efortul. Fă astăzi un cadou fiecărei persoane pe care o întâlnești: împarte amabilitate, atenție, dorința de a ajuta. Fie că îi permiți clientului grăbit din spatele tău să plătească înaintea ta, fie că îi aduci colegei stresate ceva bun pregătit în casă sau că îți ajuți vecinul în vârstă să își ducă cumpărăturile acasă. Folosește-te de fiecare ocazie pentru a desena un zâmbet pe fața celorlalți și pentru a răspândi bunătate în jur!

”PRELUNGEȘTE MOMENTELE DE FERICIRE”

Ia un pix și o hârtie, scrie toate lucrurile care te fac să zâmbești în timpul săptămânii: aerul proaspăt și razele calde ale soarelui care îți mângâie fața, o mâncare delicioasă, relaxarea binemeritată după munca asiduă depusă pentru atingerea unui obiectiv, o întălnire plăcută cu familia… Sunt atât de multe de notat! Acordă-ți timp și pune accent pe introspecție. Scrie acum cât timp acorzi momentelor de fericire de-a lungul unei săptămâni. Gândește-te apoi cum îți poți modifica activitățile săptămânale și cum le poți planifica mai bine pentru a genera din ce în ce mai multe astfel de momente.

”5 MINUTE de MEDITAȚIE”

Joe Dispenza face asta, Richard Gere la fel, Dalai Lama bineînțeles – iar astăzi e rândul tău, pentru că meditația practicată în mod constant pe termen lung are ca efect o stare de bine fizică și mentală sporită. Vei cunoaște această sursă de fericire folosind o metodă simplă, ușor de învățat și foarte utilă: relaxarea respirației. Așează-te confortabil în poziția de șezut, apoi inspiră și expiră profund, pe nas. Urmărește respirația, cum inspiri și cum expiri, fără a o influența sau evalua, apoi elibereaz-o din ce în ce mai mult cu fiecare expirație. Acordă doar 5 minute acestei practici, dar începând de azi fă acest lucru în mod consecvent, cât de des posibil!

Comments for this post are closed.