Articole generale

Vorbeste-mi...te ascult!

Cum să fii fericit II

Se spune că… suntem născuți pentru a trăi în bucurie și fericire. Se pare că… pierdem aceste daruri, calități, potențialități lasându-ne prinși în iureșul vieții. Acum e unul dintre cele mai bune momente pentru a vă reaminti natura voastră profundă și reală.
În rândurile ce urmează găsiți idei care vă pot ajuta să reveniți la ceea ce sunteți cu adevărat în adâncul ființei voastre. O revenire la energia bucuriei și a fericirii absolut necesară, mai ales acum în aceste vremuri ce par să fie ca și nisipurile mișcătoare: călcăm dar nu știm încotro ne ducem, ne adaptăm din mers fără a ști cum va fi mâine, ne lipsește coerența și siguranța cu care eram familiarizați.

”A FI FERICIT” este o alegere, vă invit să descoperiți câțiva pași către Fericire.
”PANOUL FERICIRII”

Fotografia unei persoane iubite, un citat care te inspiră, cartea poștală comică primită de la cea mai bună prietenă, poezia ta preferată; există atat de multe imagini, scurte texte și amintiri care ne aduc zâmbetul pe buze, care ne încurajează sau ne încălzesc inima.

Comandă-ți azi un panou de plută cu un cadru frumos din lemn și transformă-l într-un panou personal, menit să devină ”Panoul Fericirii”, care să-ți aducă bună dispoziție. Prinde pe acesta tot ceea ce îți trezește sentimente plăcute și amintiri deosebit de frumoase. Bucură-te în fiecare zi de acest panou al fericirii și completează-l cu multe alte piese de puzzle care îți compun viata de zi cu zi!

”JURNALUL FERICIRII”

Fericirea ne iese zilnic în cale; trebuie doar să avem ochii deschiși pentru a o observa. Seara, reflectă asupra întâmplărilor din ziua care tocmai s-a scurs și notează într-un ”jurnal al fericirii” cel puțin trei momente frumoase pe care le-ai trăit.

Acordă atenție și lucrurilor mărunte precum cerul albastru strălucitor în ciuda prognozei meteo nefavorabilă, conversația plăcută cu o colegă sau locul de parcare găsit chiar în fața ușii de la intrare.

Fii recunoscător pentru aceste ”raze de speranță” de zi cu zi, învățând să apreciezi fiecare mic stimulent al bunei dispoziții: odată ce ai început să faci acest lucru, vei observa avalanșa de momente valoroase cu care viața îți e îmbogățită în fiecare zi!

”RĂMÂI ÎN MIȘCARE”

Mișcarea nu este esențială doar pentru sănătatea fizică, ci antrenează mintea și sufletul de asemenea.  Integrează mișcarea în activitatea ta zilnică: ori de câte ori este posibil, mergi cu bicicleta sau pe jos în loc să mergi cu mașina, utilizează scările în locul liftului etc.
Începe astăzi efectiv să ai o activitate cotidiană care să includă un pic mai multă mișcare: fiecare mic pas contează și merită!

”EVITĂ PERSOANELE MOROCĂNOASE”

Există un fenomen frumos a cărui realitate o cunoaștem cu toții: atunci când suntem împreună cu oameni binedispuși, simpatici, în mod automat ne merge mai bine. Din nefericire acest mecanism acționează și în sens invers: persoanele morocănoase ne molipsesc cu dispoziția care îi caracterizează pe ei.

Identifică astăzi acei oameni din jur care nu îți creează cea mai bună dispoziție, care te trag în jos sau chiar te rănesc, care mereu știu cum este mai bine să stea lucrurile, care se vaită și se plâng prea des, și stai pe cât posibil cât mai departe de ei.

Viața este prea scurtă pentru a-ți petrece timpul cu astfel de persoane!

”CAUTĂ PARTEA ÎNSORITĂ A LUCRURILOR”

Este clar că nu poți fi fericit cu gânduri precum ”mereu pleacă trenul/tramvaiul tocmai când ajung în stație” sau ”mă obosește faptul că iarna se întunecă atât de repede”.

Astăzi fii atent și identifică gândurile și evaluarile negative de acest fel, apoi caută modalități de a vedea partea însorită a lucrurilor: ”Super acum am 5 minute în plus pentru meditație!” sau ”Cât de frumos, seara aceasta o petrec în mod confortabil acasă, cu lumânări și o pătură moale”.

Fă-ți un obicei din a căuta mereu latura pozitivă chiar și a situațiilor aparent nefavorabile – ”Cine caută gasește”!

Comments for this post are closed.