Articole generale

Vorbeste-mi...te ascult!

Cum să fii fericit III

”MĂNÂNCĂ CE-ȚI PLACE”

Ciocolata se află în topul preferințelor, mai ales pentru că are capacitatea de a ne consola și de a ne îmbunătăți dispoziția. Însă ingredientele sale cele mai importante – grăsimea și zahărul – nu asigură o stare de fericire susținută, pe termen lung. Adoptând o alimentație adecvată, îi facem un bine pe termen lung nu numai corpului, ci și psihicului nostru.

Dacă ești în categoria celor care ”nu mănâncă sănătos”, de astăzi ți se aplică următoarele: fă din această zi o veritabilă zi în care să mănânci  alimente care contribuie pe termen lung la sentimentul de fericire: multe fructe și legume proaspete, carne slabă și pește, cereale integrale, nuci și leguminoase. Și începând de astăzi, asigură-ți o alimentație sănătoasă și echilibrată. Începe să savurezi fericirea care durează!

”FII FERICIT CU CEI ASEMENEA ȚIE”

Împărtășirea hobby-urilor sau a intereselor reprezintă o sursă de fericire. Nu contează dacă această pasiune se manifestă sub forma gimnasticii artistice, a croșetatului, a gătitului vegetarian, a dansului popular, a budismului sau sub forma entuziasmului manifestat pentru protecția mediului; important este faptul că îți îmbogățește viața, o umple de semnificație și o înfrumusețează.

Ce hobby ai? Ce aspecte sunt importante pentru tine sau ce anume dă semnificație mai profundă vieții tale? Caută astăzi un grup, o asociație sau o organizație în cadrul căreia îți poți împărtăși pasiunea cu oameni care găsesc plăcere în aceleași lucruri sau tipuri de activități și petreceți timp explorând împreună aceste domenii de interes comun.

”SĂDEȘTE MICI FERICIRI”

O ceașcă de ceai de relaxare, o baie caldă, o convorbire telefonică cu un prieten, o scurtă plimbare în soarele amiezii… Sarcina de astăzi este următoarea: gândește-te cum anume îți poți face o mică bucurie suplimentară!

Înfrumusețează această zi cu cât mai multe clipe de fericire. De asemenea, îți poți intensifica sentimentul de fericire cu un truc simplu dar foarte eficient pretinde că e prima sau ultima ocazie în care îți poți permite acest mic răsfăț; astfel, porția ta de bucurie suplimentară va fi dublată sau chiar triplată!

”CĂRȚILE SURSĂ DE FERICIRE”

Mereu ai știut acest lucru. Între timp însă acest lucru a fost dovedit și științific: oamenii care citesc cu drag și în mod consecvent sunt mai fericiți decât cei care nu fac acest lucru.

Pentru a te putea concentra la citit, ai totuși nevoie de un antrenament constant. În era internetului și a smartphone-urilor/Iphone-urilor în care ne aflăm, acordăm tot mai puțină atenție acestor aspecte. De aceea, astăzi este ziua cititului! Poate ca ai deja acasă o carte care așteaptă să fie citită sau redeschisă; dacă nu, ia de pe raftul propriei biblioteci una dintre cărțile tale preferate. Începe acum acest antrenament intens: la cafea, pe balcon sau pe canapea – distracție plăcută la răsfoit!

Comments for this post are closed.